|
|
Poszukiwanie Dokumentu Kapitulacji
|
|
|
Aexalven
|
|
|
II ranga |
|
  |
|
Grupa: Użytkownik |
|
|
Nr użytkownika: 46.325 |
|
|
|
Zawód: Prawie jak student |
|
|
|
|
Witam. Jestem chyba bardzo niezaradny, albowiem nie mogę znaleźć tekstu \ zdjęcia jakiegoś dokumentu opisującego warunki kapitulacji, poddania się i tym podobne. Jestem bardzo ciekawy jakie warunki były stawiane i jak ogólnie taki dokument wygladał.
Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
|
Aexalven
|
|
|
II ranga |
|
  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Nikt nie jest w stanie pomóc? Jedyny akt jaki udalo mi się znaleźć to akt kapitulacji III Rzeszy. Mnie interesują średniowiecze teksty.
|
|
|
|
|
|
|
|
Rety starczy przejrzeć źródła!
Co rozumiesz pod aktem kapitulacji? Nie ma czegoś takiego w średniowieczu odnośnie państw. Zamek może skapitulować, państwo może podpisać traktat pokojowy, a tych jest od groma...
Pierwsze z brzegu Teofilakt Symokatta rok 598 (Rzym-Awarowie), Powieść minionych lat (oryginalne zachowane traktaty z Bizancjum)
|
|
|
|
|
|
|
Aexalven
|
|
|
II ranga |
|
  |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Super alju, o to mi chodziło, przejrzę tę stronę, może będzie coś takiego w naszym języku ojczystym, jak nie, wezmę się za tłumaczenie oryginału
|
|
|
|
|
|
|
|
Coś ten pierwszy link nie chce działać, przynajmniej mi... http://tnij.org/aktkapit tu jakby komuś jeszcze nie działało  Nie ma sprawy, pierwszy akt kapitulacji jaki mi przyszedł do głowy
|
|
|
|
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:
Śledź ten temat
Dostarczaj powiadomienie na email, gdy w tym temacie dodano odpowiedź, a ty nie jesteś online na forum.
Subskrybuj to forum
Dostarczaj powiadomienie na email, gdy w tym forum tworzony jest nowy temat, a ty nie jesteś online na forum.
Ściągnij / Wydrukuj ten temat
Pobierz ten temat w innym formacie lub zobacz wersję 'do druku'.
|
|
|
|